Behandlinger

Vi udfører alle former for tandbehandling og prioriterer forebyggelse og æstetiske behandlinger med de allerbedste og veldokumenterede materialer på markedet.

Trøjborg tandlægecenter

Kontakt os
Få en tid nu
Find os på facebook
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Cover for Trøjborg Tandlægecenter
123
Trøjborg Tandlægecenter

Trøjborg Tandlægecenter

Tandlæge på Trøjborg, Århus N

🍭 Bedsteforældre giver børnebørn slik og sodavand – og det er mødrene trætte af 🍭

Kalder alle børnetandlæger 🦷 Noget tyder på, at det kan være en god idé at tage en snak om slik og søde sager med især bedsteforældre, hvis de følger børnebørnene til tandlægen.

For mange børnefamilier kan sikkert nikke genkendende til fænomenet: De prøver at følge tandlægernes råd og begrænser slik til børnene, mens bedsteforældrene gør det stik modsatte. Flere studier har dokumenteret, at det faktisk ofte forholder sig sådan.

For nylig har et amerikansk studie så undersøgt, hvordan mødre til 3-5-årige børn håndterer det. I studiet gennemførte forskerne timelange båndede semistrukturerede interviews med 126 mødre til 3-5-årige børn. Halvdelen boede i storbyen Pittsburgh, de øvrige i mindre samfund i West Virginia.

⚪️ 72 % af mødrene angav, at bedsteforældrene gav børnene cariogene drikke- og fødevarer, og halvdelen af dem havde konfronteret bedsteforældrene med problemet.

⚪️ De mødre, der ikke påpegede problemet over for bedsteforældrene, angav forskellige årsager. Typisk faldt det under bagatelgrænsen, hvis børnene kun sjældent var sammen med bedsteforældrene, eller der kun blev uddelt beskedne mængder søde sager.

⚪️ I andre tilfælde turde forældrene ikke konfrontere bedsteforældrene, fordi de var afhængige af deres hjælp til børnepasning, eller forholdet i forvejen var anstrengt.

⚪️ Omvendt var det ikke noget problem at tage en snak om sukkerforbruget, hvis forældrene havde et nært og tillidsfuldt forhold til bedsteforældrene.

Forfatterne anbefaler, at børnetandlæger er obs på det og italesætter det over for forældrene – og måske især bedsteforældrene. Lad os håbe, det kan være vejen til færre huller. Og måske også færre konflikter ude i de små hjem ❤️🤞

Find studiet i Tandlægebladet: www.tandlaegebladet.dk/bedsteforaeldrene-giver-boerneboernene-slik-og-sodavand-og-det-er-moedrene...
... See MoreSee Less

2 weeks ago
Se flere